Kaloryczność: 2100 kcal, Wapń: 400 mg (zalecana suplementacja pod kontrolą lekarską), Potas: 2000 mg, Sód: 1100 mg, Fosfor: 965 mg
Śniadanie:
Kanapki z wędliną z indyka, sałatą i plastrem pomidora. Chleb zwykły (2 kromki) z masłem (10g), sałatą (dwa duże liście), plastrem wędliny z indyka (30g) oraz plastrem pomidora (20g). Gruszka 120g. Herbata zielona
II Śniadanie:
Chleb zwykły (3 kromki) z masłem (15g). Twarożek: ser twarogowy chudy (100g) z łyżką śmietany 12% (12g), rzodkiewką (15g) i ogórkiem świeżym (25g – ok. 5 plasterków). Herbata zielona (szklanka 200g)
Obiad:
I danie: rosół z makaronem (ok. 400g łącznie, makaron 100g – szklanka)
II danie: Morszczuk (100g) grillowany lub zapieczony w folii w piekarniku przyprawiony niewielką ilością pieprzu białego lub cytrynowego i koperkiem. Ryż ugotowany według przepisu na opakowaniu (pół woreczka) i surówka z cykorii i jabłka (100g) z dodatkiem łyżki oleju rzepakowego (12g)
Podwieczorek:
Kisiel owocowy 150g (filiżanka)
Kolacja:
Dwa naleśniki (ciasto naleśnikowe bez piany – 180g) z musem jabłkowym (po 2 łyżki na naleśnik – 48g)
Płyny:
Ilość płynów spożywana dziennie przez pacjenta jest ustalana indywidualnie i powinna być konsultowana z lekarzem prowadzącym