+ 48 71 325 30 85/86 labor@labor.com.pl

Kaloryczność: 2100 kcal, Wapń: 400 mg (zalecana suplementacja pod kontrolą lekarską), Potas: 2000 mg, Sód: 1100 mg, Fosfor: 965 mg

Śniadanie:

Kanapki z wędliną z indyka, sałatą i plastrem pomidora. Chleb zwykły (2 kromki) z masłem (10g), sałatą (dwa duże liście), plastrem wędliny z indyka (30g) oraz plastrem pomidora (20g). Gruszka 120g. Herbata zielona

II Śniadanie:

Chleb zwykły (3 kromki) z masłem (15g). Twarożek: ser twarogowy chudy (100g) z łyżką śmietany 12% (12g), rzodkiewką (15g) i ogórkiem świeżym (25g – ok. 5 plasterków). Herbata zielona (szklanka 200g)

Obiad:

I danie: rosół z makaronem (ok. 400g łącznie, makaron 100g – szklanka) 
II danie: Morszczuk (100g) grillowany lub zapieczony w folii w piekarniku przyprawiony niewielką ilością pieprzu białego lub cytrynowego i koperkiem. Ryż ugotowany według przepisu na opakowaniu (pół woreczka) i surówka z cykorii i jabłka (100g) z dodatkiem łyżki oleju rzepakowego (12g)

Podwieczorek:

Kisiel owocowy 150g (filiżanka)

Kolacja:

Dwa naleśniki (ciasto naleśnikowe bez piany – 180g) z musem jabłkowym (po 2 łyżki na naleśnik – 48g)

Płyny:

Ilość płynów spożywana dziennie przez pacjenta jest ustalana indywidualnie i powinna być konsultowana z lekarzem prowadzącym